Hantverksöl

Vi har en passion för det hantverksmässiga och personliga. Vi har en kärlek till upplevelser, doft och smak. Vi brygger öl som vi själva älskar och det märks!

Sedan vi började brygga i våra nya lokaler i gamla lanthandeln i Flyinge och lanserade vår första öl på Systembolaget vid årsskiftet 2016/2017 har efterfrågan ökat fort. Vi är både stolta och glada över det mottagande vi fått. Kombinationen av händighet, ingenjörskunnande, envishet och visioner har tagit oss hit.

Våren 2019 köpte vi Lycke Bryggeri i Mölnlycke Fabriker för att snabbt öka vår kapacitet och samtidigt ta oss in på ölscenen i Sveriges Ölhuvudstad – Göteborg. Det har varit ett spännande äventyr, men tyvärr har vi ett år senare tagit beslutet att samla all kapacitet i Skåne då vi inte hittade någon framkomlig väg att lansera och brygga samma produkter i två regioner. Framöver kommer all öl från både Pax och Lycke att produceras i Flyinge, med komplement av de tankar som efter flytten står hos Fulltofta Gårdsbryggeri med sjöutsikt invid Ringsjön.

I oktober 2019 anställde vi Jens Bergström som bryggare och kvalitetsansvarig.  Han föreslog att vi skulle göra julmust, den gjorde omedelbar succé och sålde slut innan julen var kommen. Musten blev startskottet för vårt helt alkoholfria sortiment, nu utökat med Tahonga-serien.

När en liten kattfröken dök upp utanför bryggeriet den 16 december och ingen ville kännas vid henne så blev ordningen äntligen återställd. Efter att bryggeriet växte ur den första lilla pyttelokalen hemma i förrådet så blev vi också utan bryggkatt, Pax bor kvar hemma i bostaden. Men numera möter Lavin (som vår son döpte kattfröken till, efter vår då senaste öl) oss varje morgon och håller oss sällskap sena kvällar.

Mjau och skål!

Vi använder kakor (cookies) för förbättrad funktionalitet och för att analysera användandet för att förbättra webbplatsen och din användarupplevelse.  Läs mer om hur vi använder kakor.